trženje, vgrajevanje in servisiranje klimatskih in prezračevalnih naprav ter toplotnih črpalk

Klimatske naprave

Klimatske naprave uporabljamo za razhlajevanje, ogrevanje in razvlaževanje bivalnega prostora, pisarne, prodajlne... Zaradi novih Evropskih predpisov v zadnjem času so klimatske naprave še bolj učinkovite in zato spadajo med najučinkovitejše naprave za ogrevanje kot tudi za hlajenje.

Poznamo več vrst klimatskih naprav: stenske, talne, stropne, flexi, kasetne, kanalske, multi...

Katalog klimatskih naprav Daikin 2019 Cenik KLIME 2019-2020

Stenske klimatske naprave

Stenska klimatska naprava DaikinKot samo ime pove stenske klimatske naprave se nameščajo na steno, tik pod strop. So najpogostejše in cenovno najugodnejše. Ponujajo nam različne funkcije delovanja, npr: uravnavanje vlažnosti, tiho delovanje, detektor gibanja za omejevanje direktnega izpiha, priklop na internet, uravnavanje preko pamentnega telefona, čiščenje zraka, hlajenje do nizkih zunanjih temperatur in drugo.

Talne klimatske naprave

Talna klimatska naprava DaikinTalne klimatske naprave nameščamo najpogosteje pod okni ter tam, kjer vgradnja drugih enot ni možna (podstrešja in drugi po višini omejeni zidovi). Imajo videz radijatorjev. Nekatere naprave imajo možnost pritrditve na tla in so tako primerne za postavitev pred steklene stene in okna. Po funkcionalnosti nudijo dodatni klasični način ogrevanja s konvekcijo - model Nexura.

Stropne klimatske naprave

Stropna klimatska naprava DaikinStropne klimatske naprave uporabljamo takrat, ko uporaba stenskih ni možna oziroma želimo, da je naprava čim manj vidna. Stropne naprave so večje in jih zato uporabljamo v prostorih, kjer je potrebna višja kapaciteta ogrevanja in hlajenja. Na voljo so tudi enote s 4-smernim izpihom, možnostjo zaprtja do dveh loput, naravnavanjem izpiha med 0 in 60 stopinj ter porazdelitvijo zračnega toka za višine stropa do 3,5m brez izgube kapacitete.

Flexi klimatske naprave

Fleksi klimatska naprava Daikin Fleksibilne enote omogočajo namestitev na strop ali nizko na steno.
So manjših dimenzij in jih v nasprotju s stropnimi uporabljamo v stanovanjih in drugih manjših prostorih.

Kasetne klimatske naprave

Kasetna klimatska naprava DaikinKasetne naprave so vgradne, deloma skrite v strop in nam omogočajo najboljšo razporeditev temperature zaradi 4-smernega izpiha. Daikin je v letu 2011 predstavil enote s krožnim tokom, ki so nadgradnja 4-smernega izpiha in so edinstvene na trgu. Po velikosti ločimo majhne enote, ki so prilagojene za vgradnjo v spuščeni strop ter večje enote.

Kanalske klimatske naprave

Kanalska klimatska naprava DaikinKanalske klimatske naprave uporabljamo takrat, ko želimo naprave skriti v spuščeni strop ali na podstrešje.
Eno notranjo enoto lahko uporabljamo tudi za ogrevanje in hlajenje več sob hkrati.

Dodatna prednost vgradnih enot je tudi manjše nabiranje prahu in tako dodatno čiščenje ni potrebno.

Multi klimatske naprave

Multi-split klimatska naprava Daikin Multi split klimatske naprave nam omogočajo hlajenje in ogrevanje dveh ali več prostorov s samo eno zunanjo enoto.
Pri Daikinu so na voljo trije multi split sistemi:

  • Klasični multi split za 2 do 5 notranjih enot in kapaciteto zunanje enote do 9 kW.

  • Super multi plus za 2 do 9 enot in kapaciteto zunanje enoto do 25 kW.

  • Komercialni multi split za trgovine, bare, frizerske salone in dvonadstropna območja, možnost kombinacije.